Gisteren werden door Econsultancy watermonsters genomen van het water in de kleiput.
Volledig scherm
PREMIUM
Gisteren werden door Econsultancy watermonsters genomen van het water in de kleiput. © Jan Ruland van den Brink

Geldersch Landschap bezorgd over dumpingen in kleiput

WINTERSWIJK - Het Geldersch Landschap maakt zich zorgen over de dumpingen van licht vervuilde grond in de kleiput.  Gevreesd wordt dat er te veel onnatuurlijk materiaal gestort wordt.

Quote

Wij willen dit stuk bos veilig stellen voor de natuur

Leo Cleiren, Regiohoofd Oost Gelderland

Onlangs heeft Het Gelders Landschap de omliggende 30 hectare bos gekocht. ,,Puur ter behoud van het bos. Wij willen dit stuk bos veilig stellen voor de natuur”, benadrukt Leo Cleiren, regiohoofd Oost Gelderland. ,,Het is een strategische aankoop geweest. Wij hebben het gekocht om te voorkomen dat er ongewenste ontwikkelingen gaan plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld uitbreiding van het industrieterrein. We vonden dat we hier móésten handelen.” 

Het Geldersch Landschap is in tegenstelling tot de vorige eigenaar van landgoed de Driemark niet bevreesd voor een verandering in de grondwaterstand door het gedeeltelijk dichtgooien van de kleiput. ,,Nee, dáár maken we ons geen zorgen over”, zegt Cleiren. ,,Wél over wat er in de kleiput gestort wordt. We hebben duidelijke afspraken gemaakt met de gemeente dat als er plastic langs de randen wordt gevonden, dat ze dat allemaal opruimen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek