Volledig scherm
PREMIUM
De Jacobskerk in de steigers. De provincie betaalt mee aan het opknappen van het leiendak. Archieffoto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Gelderse miljoenen voor Achterhoeks erfgoed

WINTERSWIJK / BRAAMT - Vijf monumentale gebouwen in de Achterhoek krijgen een forse subsidie van de provincie Gelderland om de panden op te knappen. In totaal gaat het om een bedrag van bijna twee miljoen euro. De vijf projecten horen bij de eerste zeven goedgekeurde projectaanvragen voor een bijdrage uit de erfgoedpot van 2019.

Het gaat om de Koenders Möll in Braamt, de kerktoren van de NH Kerk in Silvolde, het schip van de Jacobskerk in Winterswijk, het Streekarchief in Doesburg en stiltecentrum Bethlehem in de Willibrordsabdij nabij Doetinchem. De provincie sprak eerder dit jaar van een ‘ware stormloop’ op de subsidieregeling ‘Functioneel gebruik Erfgoed’, waarmee het opknappen van monumentale gebouwen deels wordt bekostigd. De toeloop was zo groot, dat de provincie al gewaarschuwd heeft dat slechts de helft van de aanvragen gehonoreerd kan worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek