Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gerry (85) staat haar vaccin graag af aan een jongere: ‘Waarom moeten bewoners verpleeghuizen eerder gevaccineerd worden dan leraren?’

NIJMEGEN -  ‘Ik sta mijn vaccin graag af’, zegt menig hoogbejaarde nu het vaccineren van de ouderen is begonnen. Dat is een slecht idee, vindt hoogleraar ouderengeneeskunde Marcel Olde Rikkert. Al schuift het vaccin dan wel door naar de volgende in de rij, zegt het RIVM.

12 reacties

 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  E. Uphoff-Kersten, ik denk dat u de mooiste reactie in tijden heeft geschreven. Dat heb ik echt gemist. Dank u wel!
 • Sander W

  1 maand geleden
  Fijn dat er ook nog mensen zijn die, zoals sommige jong bejaarden op deze site, niet alleen aan zichzelf denken. Persoonlijk zou ik ook wel mijn vaccinatie afstaan als er iemand is die duidelijk kan aantonen het harder nodig te hebben. Ik red me nog wel een paar maandjes. Die leraren moeten weer voor de klas, agenten weer de straat op en zo zijn er nog genoeg anderen te bedenken.
 • JanPiet Joris

  1 maand geleden
  Als alle kwetsbare oudjes ingeënt zijn, en er nauwelijks nog patiënten opgenomen hoeven worden, kunnen de maatregelen weer afgebouwd worden. Dan ervaren we corona nog slechts als een 'gewone' griepepidemie. Door met de kwetsbare oudjes te beginnen, bereiken we dat punt veel eerder dan wanneer we met de miljoenen jonkies beginnen, die toch al haast niet ziek worden.
 • Nietus

  1 maand geleden
  Als mensen nu eens acuut zouden stoppen met het geroddel en gemanipuleer naar anderen. Bemoei je met jezelf en laat de ander in zijn of haar waarde. Stop met dat vervelende oordelen en veroordelen. De wereld zou er een stuk van opknappen.
 • tgm beuningen

  1 maand geleden
  We zitten in een lockdown omdat we toch vooral onze kwetsbaren willen beschermen..? Dat dan de meest kwetsbaren als 1e voor het vaccin in aanmerking moeten komen klinkt logisch. De niet altijd goed te rechtvaardigen opgelegde 'sociale isolatie' is, dankzij de vaccins.., gelukkig geen valide argument meer. Waarom iemand die 'Corona overleefde' gevaccineerd zou moeten worden is me ook niet duidelijk.
 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Achterhoek