Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Berry Velthuis van Obelink. © Jan Ruland van den Brink

Groeiende campinggigant Obelink zocht tot in Duitsland naar ruimte, maar blijft Winterswijk trouw

WINTERSWIJK - Met de verkoop van 4 hectare bedrijfsterrein aan Obelink is de campinggigant binnen de grenzen van Winterswijk gebleven. Het bedrijf was wegens nijpend ruimtegebrek al op zoek elders in het land. Tot zelfs in Duitsland.

Obelink gaat naast het streekziekenhuis SKB een flinke opslaghal bouwen met een oppervlakte van rond de 3,5 hectare. Hoe hoog het gebouw wordt is nog niet bekend.

,,We willen de hal landelijk inpasbaar maken. Dat kan misschien met visuele trucjes. We willen het daar ook met de buurtbewoners over gaan hebben”, aldus directeur Berry Velthuis gisteren tijdens het ontvouwen van de plannen. Met deze hal kan het bedrijf voorlopig weer vooruit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ingrijpen bij veiligheidsregio noodzakelijk voordat het te laat is’
    PREMIUM

    ‘Ingrijpen bij veilig­heids­re­gio noodzake­lijk voordat het te laat is’

    DIDAM - De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kampt met een fors tekort van zo’n 4,5 miljoen euro. Daarnaast moet er nog eens jaarlijks tot 2 miljoen euro bij om het niveau van de brandweer op pijl te houden. Aan interim-directeur Diemer Kransen de taak om de veiligheidsregio waar ook de Achterhoek en Montferland bij horen, weer gezond te maken. ,,Om te voorkomen dat alles financieel in elkaar stort, moet dit jaar ingegrepen worden.”

Achterhoek