Groot paasvuur in Meddo is extra spannend door oostenwind

VIDEOMEDDO - Het ‘mega paasvuur’ in Meddo in de Achterhoek is dit jaar extra spannend vanwege de oostenwind. Als gevolg daarvan komt de zogenoemde vuurregen over een deel van het terrein waarop dit weekend het Vuurfestival plaatsvindt. De stapel hout die vanavond rond 21.15 uur is aangestoken in Meddo is vijftien meter hoog. 

De organisatie van het Meddose festijn, die rekende op 6.000 bezoekers, heeft rekening gehouden met de bijzondere omstandigheden. Een tent die op het bewuste deel van het terrein staat is in de aanloop naar het paasvuur urenlang nat gehouden.

De organisatie heeft in totaal honderd kuub water gebruikt om het terrein nat te houden. Tijdens het paasvuur werd de tent nat gehouden. 

Desondanks waren niet alle toeschouwers gerust op een goede afloop. Vooral gezinnen met kleine kinderen hielden het vrij snel voor gezien. 

Volledig scherm
Het paasvuur in Meddo. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek