Grote controle aan de grens met Duitsland: 33 personen opgepakt

Bij een grote controle aan de grens met Duitsland zijn woensdag 33 personen aangehouden. De Koninklijke Marechaussee, douane, politie en de Duitse autoriteiten controleerden daar ruim 10.000 personen en zeker 8.000 vaartuigen, voertuigen en treinen. 

De personen werden opgepakt voor onder meer witwassen en diefstal. De controles werden gedaan op alle belangrijke toegangswegen van en naar Nederland, van Groningen tot Aken. Alle voertuigen moesten hierbij verplicht langs de controle.

De controle had tot doel het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit, illegale migratie, mensenhandel en mensensmokkel en het vergroten van de verkeersveiligheid. 

Volledig scherm
Een eerdere controle aan de grensstreek. Foto ter illustratie. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek