Regenboogtrap in wording in Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Regenboogtrap in wording in Cuijk. © Ed van Alem

Haat tegen de regenboog: is lhb­ti-acceptatie voorbij of is er heel wat anders aan de hand?

Een in brand gestoken regenboogvlag in Nijmegen, bekladding op een regenboogtrap in Cuijk, een protestbord bij een regenboogzebrapad in Veenendaal. De regenboog is steeds vaker bron van discussie, nu weer op een school in Winterswijk. Een teken van intolerantie?

103 reacties

 • Jolande westendorp

  3 maanden geleden
  Pfff wat een oordelen en veroordelen. Alsof de lhbti bezig zou zijn met een 'gratis reset'. Nee zeker niet. Liever zou ik leven in een wereld waarin het niemand uitmaakt van wie ik hou en dat dat gewoon kan. Echter, zolang lhti jongeren tot 5x vaker een suïcide poging doen is de wereld geen veilige plek. Zelfs niet in de Achterhoek. En wat een voorbeeld geven volwassenen (ouders) aan hun kinderen?! Tolerantie, acceptatie, gesprek?! Dat zijn ook mogelijkheden, maar vraagt wel inzet van iedereen.
 • Jacques Theunissen

  3 maanden geleden
  Ik wil best mijn gefundeerde en respectvolle mening geven. Mijn zet ik er sowieso altijd bij. Maar.. Wat wil de Gelderlander met dit gesprek en de inmiddels 101 geventileerde reacties/meningen ?
 • Guus Smolders

  3 maanden geleden
  Laten we ook onze kinderen de basisregels leren: -Fietsen doeje met werkende verlichting -Telefoon tijdens verkeersdeelname in de tas / jas. Daar zouden ook een boel volwassenen van kunnen leren overigens. 2 op de 3 fietsers voldoen hier al niet aan. Dat lijkt me handiger dan elkaar hier op van alles aan te spreken.
 • Anneke De Boer

  3 maanden geleden
  Wanneer iets "normaal" gevonden moet worden, lijkt het mij niet echt handig wanneer je er zelf zo de nadruk op blijft leggen. Iets wat bijzonder moet zijn kan nooit normaal worden. Ja, de acceptatie moet verder omhoog, maar het mensen door de strot duwen is niet hetzelfde als 'een positieve bijdrage leveren' in een verhaal.
 • E. Busch

  3 maanden geleden
  Ieder mens, wit, zwart, links, rechts, hetero, homo etc is de moeite waard en verdient respect. In heel veel reacties bespeur ik naast een totaal gebrek aan respect ook de absolute onwil om zich in een ander in te leven. "Ik krijg van alles opgedrongen, ik moet van alles" etc. Ikke, ikke... Je kunt en hoeft het niet altijd met elkaar eens zijn maar echt willen luisteren naar een ander zou veel ellende kunnen voorkomen. Helaas, bij velen ontbreekt die wil. En daar word ik behoorlijk ziek van!