Volledig scherm
Heteluchtballonnen tijdens het opstijgen. © Theo Peeters

Heteluchtballonnen blijven wéér aan de grond in Winterswijk

WINTERSWIJK -  De heteluchtballonnen van festival Wenters Ballooning blijven in Winterswijk opnieuw aan de grond. De organisator heeft dinsdagmiddag te horen gekregen dat er te veel wind staat.

,,Het weer is te wisselvallig", vertelt Roy Stammers van Wenters Ballooning. ,,Er is een noordwesten-wind en die waait te hard. Vooral in de hogere luchtlagen is dat rond de 25 kilometer en dat is te hard.”

Vanaf het grasveld

Wenters Ballooning wilde anderhalve week geleden een dertiental heteluchtballonnen laten opstijgen vanaf het grasveld achter molen Bataaf. Elke ballon kon acht tot veertien mensen meenemen. Op zaterdagavond was sprake van te harde wind, ook de zondag viel vanwege de weersvoorspelling af.

Doordeweekse avonden

De organisatie moest uitwijken naar doordeweekse avonden, omdat de ballonvaarders in de weekeinden al andere ballonvaarten hebben gepland. ,,Het is nu het seizoen.” De organisatie moest al afscheid nemen van het idee om de ballonnen kort achter elkaar te laten opstijgen. Stammers: ,,Het wordt in stukjes gehakt, dinsdagavond zouden er misschien zes opstijgen, donderdag drie.”

Nog onzeker

Het is nog onduidelijk of de ballonnen donderdagavond wel kunnen opstijgen. Wat er daarna gebeurt is volgens Stammers nog onzeker. ,,De 29ste mei is er ook als mogelijke datum bij gekomen, en de 31ste mei, maar later kan ook nog, in juni.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek