Volledig scherm
Het doel op het terrein van Kotten, dat sinds 2008 niet meer wordt gebruikt. © Theo Kock

Hoe leefbaar is een dorp als de voetbalclub verdwenen is?

DOETINCHEM - Deze eeuw verloren in de Achterhoek en Liemers achtereenvolgens de dorpen Hoog-Keppel, Ratum, Kotten, Spijk en Baak hun voetbalclub. Hoe gaan de dorpsbewoners daar mee om? In Spijk vertelt Björn Wezendonk dat hij vroeger met een vriend naar Spijk Vooruit ging om er een biertje te drinken.

Nu ook het café weg is uit het dorp zoekt hij zijn vertier verderop.

Niemand meer
In Kotten zit Johan Schreurs in de lege gelagkamer van café Schreurs, tot halverwege het vorige decennium thuishaven van voetbalclub Kotten. Toen het middelpunt van het dorp, nu komt er niemand meer. In Baak vertelt Rowald Franck dat hij met veel plezier in het dorp leeft. Na het vertrek van Baakse Boys voetbalt hij nu in Steenderen bij fusieclub Basteom. In ieder geval een club met toekomst, want dat was Baakse Boys, dat nog draaide op enkele tientallen vrijwilligers, niet meer.

Lees hun verhalen in het kader van de Week van de Leefbaarheid donderdag 1 december in de edities Achterhoek en Liemers van De Gelderlander.

De redactie van De Gelderlander zoekt uit hoe leefbaar de Achterhoek is en hoe de streek leefbaar wordt gehouden. Alle verhalen hierover zijn terug te lezen via dg.nl/leefbaarheid.

Achterhoek