Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Hoor je morgen een luchtalarm in de Achterhoek? Het zijn de Duitsers!

WINTERSWIJK - Hoor je morgenochtend om 10.00 uur ineens een luchtalarm in de grensstreek? Schrik dan niet. Er is geen grote calamiteit. In de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen wordt morgen namelijk het luchtalarm getest.

In Duitsland wordt in tegenstelling tot in Nederland het luchtalarm jaarlijks getest. Het is morgen de tweede keer dat het Duitse luchtalarm wordt getest. Ook rijden er voertuigen met luidsprekers rond en wordt via een waarschuwingsapp een bericht verstuurd, meldt het ministerie in de deelstaat.

Het is de bedoeling dat de inwoners van Nordrhein-Westfalen zich bewust worden van wat ze moeten doen bij zulke waarschuwingen.

De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland informeert inwoners van de grensstreek via social media al over het naderende luchtalarm. ,,Je hoeft niets te doen,’’ luidt het geruststellende advies.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek