Er gaat een streep door het plan van Vuurfestival Meddo, dat het paasvuur in het diepste geheim wilde ontsteken en dat gaan filmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er gaat een streep door het plan van Vuurfestival Meddo, dat het paasvuur in het diepste geheim wilde ontsteken en dat gaan filmen. © Jan Ruland van den Brink

Hout blijft liggen: ook geen ‘geheim’ paasvuur in de Achterhoek

MEDDO/ BAAK - De grote bulten hout die over iets meer dan een week paasvuren zouden zijn, worden niet aangestoken vanwege de coronacrisis. En de houtstapels blijven nog wel even liggen. De gemeenten willen voorlopig niet dat ze aangestoken worden.

Het natuurbrandrisico wordt, mede als gevolg van de al relatief lange droogte, nu door de brandweer ingeschat op fase 2, wat ‘extra alert’ betekent. Omdat de kans op een natuurbrand zeer groot is mag er nu geen open vuur worden gestookt.

Dat zet een streep door het plan van Vuurfestival Meddo, dat de bult in het diepste geheim in brand wilde zetten en dat gaan filmen. Zo zouden veel mensen toch kunnen genieten van het paasvuur, zij het via een video achteraf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek