Arjen van de Linde.
Volledig scherm
PREMIUM
Arjen van de Linde. © theo kock persfotografie

Huisarts Arjen ziet zijn kinderen al elf jaar niet: nu geeft hij cursus in vechtscheidingen

WINTERSWIJK - Dat kinderen lijden onder vechtscheidingen staat vast. Soms gaat het heel erg mis en ziet één van de ouders zijn of haar kinderen niet meer. Het overkwam de Winterswijkse huisarts Arjen van de Linde. Hij geeft cursussen aan advocaten en hulpverleners om signalen te herkennen en erger te voorkomen.

7 reacties

 • T Braak

  1 week geleden
  Erg goed artikel. Super initiatief. Elke nieuw kind wat nu nog slachtoffer wordt van ouderverstoting, is er 1 te veel. Ook ik heb in deze krant aandacht mogen vragen voor dit schrijnende onderwerp. De reacties waren overweldigend. Hieruit blijkt maar weer, hoe belangrijk het is dat iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, vroegtijdig de signalen herkent. Mocht er behoefte zijn aan uitbreiding van deze cursus in mijn omgeving (wijchen), laat het gerust weten. Veel succes met de cursus.
 • Marijke de Both

  2 weken geleden
  Het Ouderverstotingssyndroom is een afschuwelijk fenomeen, zeer hardnekkig en bijna niet om te draaien. Het probleem is dat de kinderen zo geloven dat het hun eigen gedachten zijn, ze zijn verschrikkelijk 'gebrainwasht'. Dat Kinderbescherming en Jeugdzorg geen kennis van zaken hebben is al jaren bekend. Volgens eigen zeggen hoeven ze ook niet aan waarheidsvinding te doen. Heel triest allemaal. Voor allen die het aangaat: Houdt vol, geef de moed niet op.
 • cornelis de delaville

  2 weken geleden
  Een cursus voor advocaten, hulpverleners, beleidsmakers en (ooit)rechters ? Moet die groep zo'n cursus zien om signalen van een op handen zijnde vechtscheiding te kunnen gaan onderkennen en om dan op basis van die signalen erger te doen voorkomen ? Hm. Ik vraag mij af wat die cursus voor toegevoegde waarde geeft voor een advocaat.Als deze door 1 of beide ouders voor bijstand wordt aangezocht zijn de rapen meestal in dat stadium van 'vechtscheiding' voor de ouders al gaar.
 • Mark Pier

  2 weken geleden
  Joyce Rosendaal , je moet er wel bij vermelden dat pleegouders geen rechten hebben over pleegkinderen en ook niet bepalen of deze kinderen bij hun blijven of terug naar de wettelijke ouders gaan. Die beslissing ligt bij jeugdzorg. En dat is heel iets anders dan kinderen die slachtoffer zijn van ( vecht) scheidingen.
 • A Gerritsen

  2 weken geleden
  Ook ik zie onze oudste zoon nu 14 jaren niet. Onze jongste zoon zien we sinds 6 jaren niet. Geen vechtscheiding, gelukkig niet. Wel 2 schoondochters met respektloos gedrag naar ons toe. Veel leed daardoor. Hoe is het mogelijk dat 2 vrouwen een compleet warm, hecht gezin kunnen verwoesten ..Iedereen die in soortgrlijke omstandigheden verkeert wens ik alle goeds en veel sterkte toe !

Achterhoek