Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Huisartsen voelen zich buitenspel gezet door ziekenhuizen Achterhoek

DOETINCHEM/APELDOORN - Huisartsen in de Achterhoek voelen zich buitenspel gezet door de ziekenhuizen. Dat zegt Wim Croes, voorzitter van het Huisartsen Overleg Oost Gelderland (HOOG). ,,Terwijl wij nota bene de toeleverancier van patiënten zijn.”

In de discussie over de toekomst van de twee ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk, zijn de huisartsen niet meegenomen als volwaardige partner. ,,Terwijl dat natuurlijk wel moet. Behalve dat wij patiënten aanleveren moeten wij ze na een ziekenhuisopname ook weer opvangen”, zegt Wim Croes. 

Als directievoorzitter van het Huisartsen Overleg Oost Gelderland (HOOG) heeft hij meermalen geprobeerd met het ziekenhuisbestuur van Santiz in contact te komen. Tevergeefs. ,,Dat was nadat eind november de bom gebarsten was. Wij hadden natuurlijk al in een veel eerder stadium betrokken moeten zijn bij de toekomstplannen. Wij zitten met onze huisartsenposten warempel ín het ziekenhuis. Hoe betrokken moet je zijn om mee te praten?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek