Volledig scherm
In Winterswijk staan de woningen het langst te koop. Archieffoto Theo Peeters

Huizen langst te koop in oosten van Gelderland

WINTERSWIJK/ZEVENAAR - Huizen in het oosten van de provincie en in de Liemers staan erg lang te koop. Winterswijk is landelijk koploper met een gemiddelde verkooptijd van 42,2 maanden.

Ook gemeenten in de Liemers staan in de top-10.

Vierde plek
Calcasa, een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de statistische analyse en waardering van onroerend goed, heeft de gemeente Montferland op een vierde plek gezet. Daar is de verkooptijd gemiddeld 37,6 maanden. Op plaatsen 7 en 8 komen Zevenaar en Duiven met een verkooptijd van 34,3 en 34,1 maanden.

39.000 woningen
Volgens Calcasa staat 21 procent van het landelijke woningaanbod langer dan drie jaar te koop. Dit komt neer op 39.000 woningen. In het noorden (27 procent) en oosten (25 procent) is het aandeel woningen dat langer dan drie jaar te koop staat het hoogst.

Aantal verkopen
Het aantal verkopen op jaarbasis komt dit kwartaal uit op 241.000. Dit is 17 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Ten opzichte van het vorige kwartaal is het aantal jaarlijkse verkopen met 5,1 procent toegenomen. Toen werden op jaarbasis 229.000 woningen verkocht.

Achterhoek