Volledig scherm
PREMIUM
Steenhouwer Mike Slotboom bewerkt een steen op basis van een computertekening die zijn oom en directeur William Slotboom laat zien. © Emiel Muijderman

'Iedereen wil maar professor worden, maar wie onderhoudt straks ons erfgoed?'

WINTERSWIJK - Paleis Huis ten Bosch, de Sint Janskathedraal in Den Bosch, de Domkerk in Utrecht. Het zijn maar een paar van de monumentale projecten die het Winterswijkse familiebedrijf Slotboom Steenhouwers momenteel onder handen heeft. Het bedrijf is tot 2022 bijna volgeboekt en kan maar moeilijk aan nieuwe vaklieden komen. 

„Iedereen wil maar professor worden, maar wie onderhoudt straks ons nationaal cultureel erfgoed?”

Slotboom heeft de opdracht om de oude, vervallen traptreden van Huis ten Bosch te vervangen. Die liggen al klaar in het bedrijf in Winterswijk. Binnenkort worden ze geplaatst bij het Haagse paleis. „Ze mogen niet op de foto, helaas”, vertelt directeur William Slotboom. „Van alles wat met het Koninklijk Huis te maken heeft, mogen we geen beeldmateriaal vrijgeven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek