Volledig scherm
Een filiaal van Intertoys. Foto ter illustratie. © Anton Kappers

Intertoys Winterswijk moet tóch dicht: ‘Dit komt bij iedereen hard aan’

WINTERSWIJK - Het Intertoys-filiaal aan de Misterstraat in Winterswijk gaat toch sluiten. Dat heeft de speelgoedketen donderdag aangekondigd in een tweede sluitingsronde van 62 winkels na het faillissement van Intertoys. 

Het nieuws valt zwaar in Winterswijk, vertelt de assisent-bedrijfsleidster die niet met naam genoemd wilt worden. ,,We kregen het nieuws donderdagochtend om 9 uur te horen en een uurtje later is een persbericht naar buiten gebracht. Dit komt bij iedereen hard aan.”

,,Meer weten we op dit moment niet en we kunnen er ook niks aan doen", weet de assisent-bedrijfsleidster. Ze wist dat er na de eerste 91 sluitingen nog wat twijfelgevallen waren bij Intertoys. ,,Het hing in de lucht dat er mogelijk meer winkels gingen sluiten, maar ik wist niet dat het Winterswijk zou zijn. Ik verwacht dat we tot half mei open blijven.” Dan gaan ook alle andere winkels dicht die niet meegaan in de doorstart van Intertoys, met de Portugese investeerder Green Swan.

Aalten behoudt wel zijn Intertoys. Eerder werd al bekend dat de filialen in Lichtenvoorde en Eibergen de deuren moesten sluiten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek