Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Jeugddetentie voor 18-jarige Winterswijker na gewapende overval op Kruidvat

WINTERSWIJK - Een inmiddels 18-jarige jongeman heeft 7 maanden jeugddetentie gekregen vanwege onder meer een gewapende overval op Kruidvat in zijn woonplaats Winterswijk. In april 2018 bedreigde hij de kassière en de bedrijfsleider en stal hij 195 euro. 

De identiteit van de Winterswijker kwam aan het licht doordat hij bij de overval een gele plastic tas bij zich had waarop zijn DNA-materiaal zat. Deze tas bleef in de winkel liggen. Ook hebben verschillende getuigen de 18-jarige voor en na de overval gezien. Een van de getuigen was een jonge moeder die met haar kind door het centrum van Winterswijk fietste. De jongeman bedreigde ook deze vrouw met een mes.

De Winterswijker heeft nog meer op zijn kerfstok. In oktober maakte hij zich samen met een inmiddels 21-jarige vriend schuldig aan afpersing. Zij dwongen een kennis om zijn kleding uit te trekken terwijl ze samen een autoritje maakten. De politie vond de kleding later bij beide jongemannen thuis. De 21-jarige heeft een celstraf van 8 maanden gekregen. 

Mishandeling

Ook mishandelde de 18-jarige man in het najaar van 2018 zijn moeder en zus. Hij hield zich niet aan een gebiedsverbod en ging al een tijdje niet meer naar school.

Naast de jeugddetentie van 7 maanden krijgt hij twee jaar lang een intensieve behandeling en begeleiding. Uit een persoonlijkheidsonderzoek blijkt dat de jongeman veel heeft meegemaakt en daardoor ‘verkeerd gedrag’ heeft ontwikkeld. Hij zal hard moeten werken om dit te veranderen, stelt de rechtbank in een persbericht. Ook moet hij de kassière, de bedrijfsleider en de Kruidvat zelf een schadevergoeding betalen van ruim 3.000 euro. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek