Juwelier in Winterswijk na inbraak: ‘Ze hebben vooral nepsieraden meegenomen’

UPDATEWINTERSWIJK - Juwelierszaak Lucardi in Winterswijk gaat vrijdagmiddag weer open na de inbraak van vannacht. De schade is groot, maar bedrijfsleidster Gea Lutjenkossink gaat dapper verder na de ‘domme’ inbraak. 

Volledig scherm
De schade aan de juwelierswinkel in Winterswijk na de inbraak. Er zijn vooral dummies meegenomen. © Eigen foto

De enorme puinhoop die de dieven achterlieten nadat ze vannacht rond 03.00 uur inbraken bij de juwelierszaak aan de Misterstraat is weer grotendeels opgeruimd. ,,We gaan vrolijk door en gaan straks weer open", zegt Lutjenkossink. ,,We gaan weer wat omzet binnenhalen, anders wordt het te duur.” 

Een geluk bij een ongeluk is dat Lucardi vannacht is bezocht door ‘domme mensen'. ,,Ze hebben domme dingen meegenomen: dummies van trouwringen en diamanten. Het betrof showmodellen met daarbij prijskaartjes met een hoog bedrag, maar dat is allemaal nep. We inventariseren of we nog meer missen, maar de schade aan de winkel is veel groter”, weet Lutjenkossink.

Vanochtend was ze aangedaan door de diefstal: ,,De adrenaline schiet door je lijf, je schrikt wel even.”

De politie is langs geweest om camerabeelden te bekijken en is ook een buurtonderzoek gestart. Van de dader of daders ontbreekt tot op heden ieder spoor. 

Volledig scherm
Een zo goed als lege vitrinekast van Lucardi. © Eigen foto
Volledig scherm
Lucardi Juwelier in Winterswijk. © Google Streetview

Achterhoek