De situatie op de Asterstraat in Winterswijk na de fatale aanrijding.
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie op de Asterstraat in Winterswijk na de fatale aanrijding. © News United

Laagstaande zon kostte fietsster het leven: ‘Ik wilde dat ik haar had gezien’

WINTERSWIJK - Op weg naar het bos voor een wandeling reed een 44-jarige Winterswijkster vlak bij haar huis een tegemoetkomende fietsster dodelijk aan. Voor de rechtbank hoorde de automobiliste dinsdagmorgen een taakstraf van 240 uur tegen zich eisen.

6 reacties

 • Aemily Postna

  2 maanden geleden
  Als je geen zicht hebt moet je stoppen. Blind rijden is geen excuus om toch maar gewoon door te rijden. Als je de verkeerssituatie niet kan overzien wordt je geacht vaart te minderen tot je bet wel kan overzien.
 • Ria Snaphaan

  2 maanden geleden
  Lezen is soms heel moeilijk, er staat : "omdat de vrouw VERMOEDELIJK geen richting heeft aangegeven". Het is gewoon verschrikkelijk en heel verdrietig wat er gebeurd is voor alle betrokkenen.
 • S Schiltmans

  2 maanden geleden
  Het helpt als men in het verkeer zich beter realiseert dat veel handelingen te maken hebben met andere weggebruikers; je geeft geen richting aan omdat je zelf niet weet waar je heen gaat, maar om dit aan een ander te laten zien (geldt ook voor fietsers). Je zorgt voor goede verlichting, ook al vind je zelf dat je nog voldoende kunt zien, om zichtbaar voor een ander te zijn. Je maakt oogcontact om te laten zien dat je je bewust bent van de ander (iedereen in een 'bubble' op de weg is een gevaar).
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  De richtingaanwijzer is nog tot daar aan toe. Maar wat te denken van bestuurders die tegenwoordig in de auto stappen met deze donkere dagen en zonder licht de weg op gaan? Wat voor chauffeur ben je als je zo wegrijdt zonder je verlichting eerst aan te doen? Je ziet toch niet waar je rijdt? Het lijkt steeds erger te worden. Dan ben ik nog genegen om met de lampen te seinen en in sommige gevallen gaan ze alsnog aan maar er zijn er die met een blik op oneindig stug door blijven rijden.
 • Anneke De Boer

  2 maanden geleden
  Wat een vreselijk drama. Ontzettend veel sterkte en kracht voor alle betrokkenen. Het is al erg genoeg, zonder dat anderen daar een mening over denken te moeten hebben. Wat mij inderdaad opvalt is dat mensen veelal moeite hebben met aanpassing aan veranderende situaties in het verkeer. Over het geen richting aangeven ga ik helemaal gedn woorden meer vuilmaken. Die mensen mogen, wat mij betreft, ala minuut hun rijbewijs afgeven. Die verantwoordelijkheid kon je blijkbaar niet dragen.