Een piloot van een vliegtuig is zaterdagavond boven Winterswijk verblind geraakt door een laserstraal. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een piloot van een vliegtuig is zaterdagavond boven Winterswijk verblind geraakt door een laserstraal. Foto ter illustratie. © Christiaan van Heijst

Laser verblindde piloot van vliegtuig op 8 kilometer boven Winterswijk: ‘Een ernstig misdrijf’

WINTERSWIJK - De persoon die zaterdagavond een piloot van een vliegtuig boven Winterswijk heeft verblind met een laserstraal, heeft zich schuldig gemaakt aan een ‘ernstig misdrijf’. Dat zegt de politie, die stelt dat het heel anders had kunnen aflopen. ,,Als dit mis was gegaan, waren de gevolgen niet te overzien geweest.”

13 reacties

 • Achterhoeker

  2 maanden geleden
  Bromsnor Saris haha, ga met pensioen veldwachter Zwart.
 • Criticaster

  2 maanden geleden
  Ik werk harder dan Saris, voor zeker de helft minder loon, doe niet met alles een beroep op de burger en dop mijn eigen bonen. Voor de rest mijn vlieguren bij defensie gemaakt en idd een brevet. Verder nog wat te nuilen ?
 • wim

  2 maanden geleden
  Op Twitter stond een foto die automatisch vanuit het vliegtuig werd gemaakt, compleet met de coördinaten en de straat met huizen. Die laser vinden ze wel.
 • wim

  2 maanden geleden
  Je weet het goed, en beter dan de piloot.En over Saris: loop eens een dagje mee, in plaats van hele dag op de bank te hangen...
 • Criticaster

  2 maanden geleden
  Dan moeten ze bij de glasfabrikanten aandringen op een ander reflecterend glas in plaats van met een vissenkom op je cabine te gaan vliegen. Los gezien daarvan kan je alleen recht van voren een vliegtuigcabine inschijnen dus frappant verhaal inderdaadSaris weer niks te doen?
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Achterhoek