Maisoogst.
Volledig scherm
PREMIUM
Maisoogst. © Eveline van Elk

Last minute uitstel maisoogst voor veel boeren te laat: ‘Kwaliteit kuilvoer onvoldoende’

WINTERSWIJK/ DREMPT - Het last minute uitstel voor de verplichte maisoogst is voor veel boeren te laat gekomen. Het steekt veel boeren dat de minister pas óp deadline day kwam met haar besluit.

15 reacties

 • Barrie Beukenhorst

  2 maanden geleden
  Als de boeren goed voor het milieu inclusief het grondwater zouden zorgen, waren deze regels overbodig.
 • Willem Liebrand

  2 maanden geleden
  ik ben geen boer, maar heb een oude kalender. opgrlost? Wijsheid van mijn oude heer,, aj der geen verstand van heb moj de mond hollen of veur de detied vraogen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Was die troel niet op een boerderij opgegroeid? Heeft een boerderij gerund? hahaha En ze weet niet dat de natuur geen kalender heeft en doet zoals het uitkomt met het weer? Fruit kan geplukt als het rijp is, staat geen precieze datum voor, voor mais ook niet Voor niets dus! Laat die ambtenaren aub weer lekker met t hoofd op t buro gaan pitten, richten ze minder onheil aan Kost wat, maar is beter, veel beter Ik ben in de stad opgegroeid en snap het nog!
 • Willem Post

  2 maanden geleden
  En dat noemt zich minister van landbouw.
 • Jaap De Boer

  2 maanden geleden
  Hoe krankzinnig is onze overheid. Loonwerkers en boeren moeten hun werkzaamheden inplannen. De overheid begrijpt daar niets van. Die denkt dat het werk binnen één dag te regelen is. En dus kan de overheid op de laatste dag opeens een deadline verschuiven. Daar zijn keurige boeren die zich hebben gehouden aan deze belachelijke regel niet meer bij geholpen. Zij hebben hun onrijpe mais inmiddels geoogst. En voeren dat aan hun koeien. Die de dupe zijn van onrijp voer. Dank je wel, Den Haag.

Achterhoek