De 16-jarige Oliver Heming staat samen met zijn vriend Lev Weikamp (niet op de foto) op de kieslijst in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De 16-jarige Oliver Heming staat samen met zijn vriend Lev Weikamp (niet op de foto) op de kieslijst in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Lev Weikamp (15) blijft op kieslijst in Winterswijk, ondanks bezwaar van zijn moeder


DEN HAAG/WINTERSWIJK - De 15-jarige Lev Weikamp uit Winterswijk mag op de kieslijst blijven staan. Ondanks bezwaar van zijn moeder die woensdag de zaak aanhangig maakte bij de Raad van State, omdat hij zich had onttrokken aan het ouderlijk gezag.

10 reacties

 • G.H. meerdink

  7 maanden geleden
  Een minderjarige moet eerst zijn school maar eens afmaken. Daarna levenservaring opdoen door o.a werken en/of vrijwilligerswerk. Het is nog maar de vraag of je dat al bereikt hebt als je 18 jaar bent geworden. Het is mij een raadsel hoe een college als de Raad van State de ouderlijke toestemming een onaanvaardbare beperking van het passieve kiesrecht vindt. De ouders blijven verantwoordelijk voor de daden van hun minderjarig kind, in dit geval met alle gevolgen van dien. Kieswet aanpassen dus.
 • H. Oostijen

  8 maanden geleden
  Leuke enthousiaste jongen. Veelbelovend. Geef m de ruimte.? @Mw Hutten….u moet wel diep ongelukkig zijn. Één en al gal, treurig hoor.
 • theo houkes

  8 maanden geleden
  Ho marjan hutten kijk montferland daar gedragen ze zich ook als kleuters dus dat moet hij aankunnen
 • Patrick Harmelink

  8 maanden geleden
  Hij mag in ieder geval niet op zichzelf stemmen ☺
 • Marjan hutten

  8 maanden geleden
  snap niet dat blagen zich gaan bemoeien met politiek, de wijsneus uit hangen noemt men dat. Zou niet moeten mogen en kunnen dit.