Volledig scherm
'Leverancier van plezier' noemt de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord zichzelf op Twitter. © @BerendJanJoris/ Twitter

'Leverancier van plezier' heeft enorm veel zin in burgemeesterschap Winterswijk

VideoTILBURG/ WINTERSWIJK - Joris Bengevoord keert na 14 jaar Tilburg terug naar zijn Winterswijkse wortels. Als burgemeester, nog wel. „Ik heb er enorm veel zin in”, zegt hij in een gesprek met De Gelderlander.

Met zijn 32 jaar wordt de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg de jongste burgemeester van Nederland. Iedereen wil dus wat van hem. „Ik word werkelijk platgebeld. Radiozenders, televisieprogramma's, kranten. Vanmiddag (vrijdag) zit ik om 17.00 uur bij RTL Live. En waarschijnlijk volgende week bij Jinek.”

Felicitaties
Bengevoord, geboren en getogen Winterswijker, wordt even geleefd. Tientallen felicitaties stromen binnen, zowel vanuit Tilburg als de gemeente waar hij straks de baas is. Ook vanuit het Overijsselse Hengelo komen er mooie reacties.

Daar bestiert Bengevoord met zijn partner Arijan van Bavel (beter bekend als Adje van Paul de Leeuw) familiepretpark de Waarbeek. 'Leverancier van plezier' noemt Bengevoord zich dan ook op zijn Twitteraccount. Niet lang meer, want de functies van burgemeester en pretparkbaas vindt Bengevoord niet te combineren.

Ook zijn functie bij de productiemaatschappij van hem en zijn partner Van Bavel geeft Bengevoord op.

Huis
En nu moet hij op zoek naar een huis in Winterswijk. Bengevoord wil zo snel mogelijk verhuizen. „Ik en Arijan hebben hier in Tilburg net een huis gekocht. Dat gaat meteen weer in de verkoop”, zegt de toekomstig burgemeester.

Het is de bedoeling dat hij medio maart wordt geïnstalleerd in Winterswijk. Hij volgt de 63-jarige PvdA'er Thijs van Beem op, die er twaalf jaar burgemeester was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    WINTERSWIJK - De hekken rond ‘t Hilgelo zijn weer open en blijven dat zeker een jaar. Dit heeft terreineigenaar Leisurelands besloten na een evalutie dit najaar. Camping Ten Hagen is blij met de maatregel. Zij kregen veel klachten van campinggasten die door de afsluiting er niet door konden met hun invalidewagen of kinderwagen. ,,Bovendien is het erg ongastvrij om een terrein dat voor iedereen toegankelijk is dicht te doen,” aldus de campingeigenaresse Ten Hagen.

Achterhoek