Een groepje reeën in het weiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groepje reeën in het weiland. © Ruben Schipper

Loslopende honden belangrijkste oorzaak verstoring reewild; aantal aanrijdingen overdag toegenomen

WINTERSWIJK - Loslopende honden blijken een van de belangrijkste oorzaken te zijn van de verstoring van reewild in de Achterhoek. De aanrijdingen met auto’s verplaatsen zich daardoor naar de dag in plaats van de nacht.

6 reacties

 • A. Bulten

  1 maand geleden
  En los lopende wolven richten een slachting aan onder schapen.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Wat dacht je van jagers met honden, die zag ik het afgelopen weekend de reeën ook opjagen, terwijl ze eigenlijk op klein wild joegen. Het gaat ze niet om wildbeheer maar om een volle kerstdis!
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Tja dat noemen we alvast voorsorteren op wat komen gaat. De eerste tekenen van een gigantische verstoring van de rust op het reewild is gaande door de wolf. Ook andere dieren zoals zwijnen, maar ook vee of paarden en pony’s zullen in paniek op de vlucht slaan en in een dichtbevolkt Nederland voor gevaarlijke aanrijdingen zorgen. Maar het geeft ons een goed gevoel dat het beter gaat met de natuur. Dus laat naar komen die 400 stuks.
 • Marjan hutten

  2 maanden geleden
  En dan nog niet te spreken over landgoed hagen de kruisbergse bossen; daar loopt zeker 80procent los wat Honden betreft, wanneer treed men daar eens op? De honden daar springen in het water achter de reigers aan . Waardeloos mentaliteit van het volk vandaag de dag. Ik zeg meer bekeuren die hap!
 • Beau ter Vloot

  2 maanden geleden
  “Op een vriendelijke manier aanspreken” is inderdaad het beste, maar de reactie laat zich raden. Het is bewust onfatsoenlijk gedrag en dat soort mensen naast zich niet aanspreken.

Achterhoek