Volledig scherm
© Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

Man onder invloed rijdt met gestolen auto maisveld in

BOCHOLT - Een 25-jarige man uit Marokko is zondagmorgen aangehouden nadat hij in het Duitse Bocholt een maisveld in was gereden met een gestolen auto. De man bleek onder invloed te zijn van drank en drugs en verzette zich bij zijn aanhouding.

Een getuige zag die morgen rond 5.45 uur een auto in het maisveld langs de Werher Strasse staan en alarmeerde politie. Kort daarop kwamen drie mannen naar de getuige gelopen en vroegen hem om de politie nogmaals te bellen met de mededeling dat alles in orde was, meldt de politie.

Verzet
De getuige wachtte de komst van de agenten af en vertelde daarop wat er gebeurd was. De 25-jarige bestuurder verklaarde tegenover agenten dat de auto van een kennis was. Omdat de man volgens de politie duidelijk onder invloed van alcohol en drugs was, werd hij aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. Zo probeerde hij de agenten te schoppen en kopstoten te geven, aldus de politie.

Woninginbraak
Kort na de aanhouding werd er aangifte van diefstal van de auto gedaan. Die bleek te zijn gestolen bij een woninginbraak, waarbij ook een laptop en spelcomputer buit waren gemaakt. De man bekende de inbraak en vertelde de politie waar de gestolen spullen lagen, aldus de Duitse politie.

Achterhoek