Volledig scherm
© Politie

Man slaat agente met golfstick bij Ibizadreams Festival

WINTERSWIJK - Een 38-jarige man uit Koog aan de Zaan is zaterdagavond aangehouden nadat hij agenten had getrapt en een agente met een golfstick tegen haar hoofd had geslagen. Dit nadat hij weigerde zich te identificeren. De man is opgepakt voor onder meer bedreiging, belediging en mishandeling van politieagenten.

De politie werd rond 22.00 gebeld over iemand die mogelijk drugs zou dealen bij het Ibizadreams Festival bij recreatieterrein Het Hilgelo in Winterswijk.

Verzet
De 38-jarige ging eerst rustig in gesprek met de agenten, maar werd volgens de politie steeds vervelender. Toen ze hem vroegen zich te identificeren weigerde hij dat en liep hij weg. De 38-jarige ging vol in verzet toen hij vervolgens door een agent werd vastgepakt.

Pepperspray
Vervolgens begon hij te zwaaien met een golfstick die hij in een tas bij zich had en raakte daarbij de agente. De 38-jarige trapte agenten en nadat hij met pepperspray werd bespoten gooide hij de golfstick naar een agent. Die kon het projectiel nog maar net ontwijken. Daarna rende de man weg om even verderop tegen de grond te worden gewerkt en geboeid.

Spugen
In de politieauto bleef de man vervelend. Hij bleef beledigingen uitten en spuugde in de richting van de agenten. Ook weigerde hij zich nog steeds te identificeren. Pas na het doorzoeken van zijn auto vond de politie een identiteitsbewijs.

Drugs
Bij fouillering trof de politie ook een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs aan bij de man.

Hoofdpijn
De agente die de golfstick tegen haar hoofd kreeg hield daar hoofdpijn aan over, maar hoefde niet naar een dokter.

Volgens de politie wordt de man strafrechtelijk vervolgd en krijgt hij de rekening voor het veroorzaken van schade.

Achterhoek