Volledig scherm
PREMIUM
Maud Schut. © Theo Kock

Maud (17) wil het klimaat verbeteren en wint wedstrijd met profielwerkstuk

WINTERSWIJK - Maud Schut (17) uit Winterswijk heeft in een landelijke wedstrijd de eerste prijs gewonnen met haar profielwerkstuk over klimaatmaatregelen op lokaal niveau. Vooral haar daadwerkelijke acties maakten indruk op de jury. ,,Misschien zien we haar straks terug in de duurzame top 100”.

Ze reageert bijna verlegen als we haar de Winterswijkse Greta Thunberg noemen, naar de Zweedse scholiere die de klimaatstrijd van jongeren aanzwengelde. ,,Ha, je zou het bijna denken”, lacht Maud. ,,Maar ik ben al blij dat ik een klein beetje heb bijgedragen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volkstuinders uit Winterswijk schenken hun oogst aan Voedselbank om minima te helpen
    PREMIUM

    Volkstuin­ders uit Winters­wijk schenken hun oogst aan Voedsel­bank om minima te helpen

    WINTERSWIJK - Het zit de tuinders van volkstuinvereniging D’n Goarden uit Winterswijk deze zomer niet echt mee: eerst de droogte, toen de hitte en nu weer die plensbuien. ,,Ik had 250 kroppen sla geplant, maar het is allemaal weg, net als de andijvie”, zegt de 74-jarige hobbytuinder Ben Woordes uit Winterswijk. ,,Beetje jammer voor mij, maar vooral voor de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Gelukkig hebben we het najaar nog.”

Achterhoek