Volledig scherm
PREMIUM
Een blik vanuit de lucht op het gebied tussen de Masterveldweg en de Duitse grens, waar het zonnepark moet komen. © DG

Mega-zonnepark Winterswijk niet meer dan anderhalve meter hoog: ‘Je moet er overheen kunnen kijken’

WINTERSWIJK - Zonnepark Masterveld op de grens met Duitsland wordt niet meer dan anderhalve meter hoog. Omringd door een ruime groenstrook is de invloed op het omringende landschap straks minimaal. ,,Je moet er overheen kunnen kijken”, zegt wethouder duurzaamheid Tineke Zomer.

De bestuurder is blij met het initiatief van Solarcentury om aan de Masterveldweg in de buurtschap Huppel een van de grootste zonneparken van Nederland te bouwen. Dat bedrijf wil tegen de Nederlands-Duitse grens 78 hectare landbouwgrond gebruiken: netto blijft er 69 hectare om zonnepanelen op te leggen.

Een goed begin

,,Het is een goed begin”, vindt Zomer. ,,Onze ambitie is om 120 hectare aan te leggen in het streven om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat hebben we ook nodig, als straks meer mensen in een elektrische auto rijden neemt de vraag naar elektriciteit nog toe.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek