Volledig scherm
Chef-kok Mike Vrijdag in de Strandlodge in Winterswijk. © Theo Kock

Michelinster voor restaurant Strandlodge in Winterswijk

WINTERSWIJK - Restaurant Strandlodge in Winterswijk heeft een Michelinster gekregen. Dat is maandag bekendgemaakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het is de 1e keer dat het Achterhoekse restaurant van chef-kok Mike Vrijdag een sterbeoordeling heeft gekregen.

Strandlodge opende medio 2011 de deuren en werd door het eetteam van Over de Tong al direct betiteld als een aanwinst. Die status is met het toekennen van de 1e ster nu bevestigd door Michelin.

De Strandlodge in Winterswijk is het enige sterrestaurant in de Achterhoek.

Volledig scherm
Restaurant Strandlodge in Winterswijk. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Molukse marinier uitgestoten in Winterswijk na treinkaping: ‘Hoe kun je tegen je eigen mensen vechten?’
  PREMIUM

  Molukse marinier uitgesto­ten in Winters­wijk na treinka­ping: ‘Hoe kun je tegen je eigen mensen vechten?’

  WINTERSWIJK - John Titahena, nota bene zelf Molukker, is een van de mariniers die op 11 juni 1977 de door Molukkers gekaapte trein bij De Punt bestormen. Dat wekt de woede van de Molukse gemeenschap, met name in Winterswijk, waar Titahena woont. Hij en zijn familie vluchten het land uit. Want, zegt Joseph Tetelepta: ,,Hoe kun je tegen je eigen mensen vechten?’’
 2. Vernieling escaleert tot schietpartij: agent én twee anderen gewond in Winterswijk
  update/video

  Vernieling escaleert tot schietpar­tij: agent én twee anderen gewond in Winters­wijk

  WINTERSWIJK - Wat begon met een melding over een vernieling liep vannacht volledig uit de hand. Na het slopen van een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk vertrokken drie verdachten in eerste instantie, maar het drietal keerde terug met één of meerdere wapens. ,,Op dat moment is er geschoten waarbij een politiecollega gewond is geraakt,’’ meldt de politie. De politie heeft in totaal vijf mensen gearresteerd.

Achterhoek