Volledig scherm
De micropulltractor staat klaar. © DG

Micropulling is publiekstrekker in Meddo (video)

MEDDO - Micropulling, trekkertrek met radiografisch bestuurde tractoren, was zaterdag een van de publiekstrekkers tijdens het Oldtimerfestival in Meddo. Kleine tractoren, meest met verbrandingsmotor, soms met straalmotor, wisten een verbazende kracht aan de dag te leggen.

De meeste mensen (inclusief deelnemers waren er zo'n 2.500) kwamen echter voor de bijzondere oude auto's, vrachtwagens, tractoren, bussen en zelfs woonwagens.

Woonwagens
Meer dan tien originele woonwagens uit de eerste decennia van de 20ste eeuw stonden naast elkaar, geheel in stijl ingericht. „Vroeger gingen we er met het gezin mee op vakantie, nu de kinderen groot zijn ga ik alleen met mijn vrouw”, zegt Ronnie Kramer, trotse eigenaar van een 'Helmondse' woonwagen uit 1930.

Een uitgebreid verslag van het Oldtimerfestival Meddo in De Gelderlander, editie Achterhoek, van maandag 19 september, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Bekijk hier een video van een micropulltractor (geluid aan!).

Micropulling, trekkertrek met radiografisch bestuurde tractoren, was zaterdag een van de publiekstrekkers tijdens het Oldtimerfestival in Meddo.

Achterhoek