Steengroevefabriek Sibelco.
Volledig scherm
PREMIUM
Steengroevefabriek Sibelco. © Jan Ruland van den Brink

Milieustrijder Vollenbroek voert actie tegen provincie en omgevingsdiensten, niet tegen fabriek Sibelco in Winterswijk

De procedures die milieuactivist Johan Vollenbroek heeft aangespannen over de steengroevefabriek Sibelco in Winterswijk, zijn niet gericht tegen de fabriek zelf. Maar wél tegen de provincie Gelderland en de omgevingsdiensten, die verantwoordelijk zijn voor vergunningverlening en de onderzoeken naar schadelijke uitstoot van de fabriek. ,,Zij doen hun werk niet goed”, stelt Vollenbroek.

10 reacties

 • Fred Dierdorp

  1 jaar geleden
  Doek die zinloze Provincie maar op. Totaal overbodig orgaan.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Ik denk dat veel mensen zo onderhand de ,,broek vol ,, hebben van deze man....?
 • Rob bongers

  1 jaar geleden
  Op de website van Gelderland/Wob staan interesante Sibelco documenten, Daar lees je wat er zoal schort aan de huidige situatie daar, Tja, dat kost natuurlijk wat moeite. Moeite die oa Johan Volenbroek neemt voordat hij in actie schiet.
 • Jan Claassen

  1 jaar geleden
  @H.Roberts het is helemaal niet duidelijk of het bedrijf wel aan de vergunning voldoet, dat moet de provincie (via de omgevingsdienst) controleren. Gezien de fouten die keer op keer worden gemaakt in dit geval kun je je afvragen of dat wel (goed) gebeurt. Daarnaast geldt er in vergunningenland ook nog zoiets als "voortschrijdend inzicht", eens in de zoveel tijd moet een vergunning tegen het licht gehouden worden om te zien of het nog wel bij de tijd is. Ook daar traineert de provincie.
 • H. Roberts

  1 jaar geleden
  @Ankie, je spreekt jezelf tegen. Het bedrijf voldoet ook aan de vergunningen. Dus is er in jouw redenatie geen reden tot actualisatie van die vergunning.