De kleiput in Winterswijk, waar 40.000 kuub licht vervuilde grond in is gestort.
Volledig scherm
PREMIUM
De kleiput in Winterswijk, waar 40.000 kuub licht vervuilde grond in is gestort. © Jan Ruland van den Brink

Moet vervuilde grond weer uit kleiput worden gehaald? Winterswijk geeft nog geen antwoord

Moet een groot gedeelte van de vervuilde grond weer uit de kleiput in Winterswijk worden gepompt? Op die prangende vraag in het lang slepende dossier geeft de gemeente nog geen antwoord.

5 reacties

 • ben Wildkamp

  1 jaar geleden
  J. Zomers Denk dat dit de goede oplossing is? Terecht die ? zoiets doms heb ik in heel mijn leven nog niet gehoord en waar wil u dan al het vervuilde water laten? Dat is gewoon het probleem verplaatsen.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Denk dat dit de goede oplossing is? Het vieze water wat er nu in zit... eruit pompen. Vervolgens laat je het volstromen met schoon water, de brandweer van Winterswijk kan dit regelen.
 • Fred Dierdorp

  1 jaar geleden
  Laten we de poppenkast bij Dennenoord er gelijk maar bijhalen. De verantwoordelijk wethouder en ambtenaren zou direct ontslag moeten hebben. Wat hebben die er een (financieel) zooitje van gemaakt op kosten van de belastingbetaler. En maar leuk en interessant blijven doen. Vooral de ambtenaren die geen binding hebben met Winterswijk en elders vandaan komen. Er zou een quota op moeten staan.
 • G.J.W Wassink

  1 jaar geleden
  Als het gezonde verstand zegeviert gaat men niet over tot het wegpompen van het gestorte zand in de kleiput. Verspilling van enorm veel geld en energie en deze grond wordt dan ergens anders weer gestort. Ook zou het wegpompen weinig resultaat opleveren; de meeste vervuilingen zijn al lang door het water uit het zand geëxtraheerd. Het storten van de grond was een blunder maar het wegpompen van het zand zou de tweede blunder betekenen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  De positie van deze wethouder lijkt me niet langer houdbaar. De ene na de andere blunder.