Volledig scherm
De KWOV geeft een housewarmingconcert in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. © pr

Muzikanten KWOV openen nieuw thuis in Zonnebrinkkerk

WINTERSWIJK - De Zonnebrinkkerk in Winterswijk is sinds de zomer het nieuwe onderkomen van de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV).  Op 28 oktober wordt een 'housewarmingconcert' gegeven.

Het kerkgebouw is speciaal voor de muzikanten aangepast. KWOV oefende voorheen in het gebouw van de voormalige dansschool Meijler, maar dit gebouw is verkocht waardoor een nieuw onderkomen gezocht moest worden. Dat was geen eenvoudige opgave, tot de vereniging in gesprek ging met de protestantse gemeente, eigenaar van de Zonnebrinkkerk.

De muzikanten hebben ruimtes gekregen om uniformen, instrumenten en bladmuziek op te slaan in de kelder. Op de begane grond is een nieuwe ruimte gemaakt voor het slagwerk. Daarnaast zijn de traditionele kerkbanken vervangen voor stoelen en er is ruimte vrijgemaakt om het slagwerk naar beneden te rijden.

Daardoor kan de vereniging voortaan op maandag- en woensdagavond oefenen in het kerkgebouw en eens in de twee weken op vrijdagavond de slagwerkafdeling.

Housewarming

Om iedereen kennis te laten maken met het nieuwe onderkomen, wordt op zondagmiddag 28 oktober een 'housewarmingconcert' gegeven in de Zonnebrinkkerk. Om alle ruimtes voor het voetlicht te zetten, wordt het concert gegeven op verschillende plekken in het gebouw. Geen wisselingen van orkest in één ruimte zoals gewoonlijk tijdens een concert, maar het publiek gaat zelf naar een andere ruimte waar de volgende afdeling van de KWOV klaar zit om het publiek te vermaken.

Het housewarmingconcert begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek