Nachttrein van Arnhem naar Doetinchem
Volledig scherm
PREMIUM
Nachttrein van Arnhem naar Doetinchem © Menno Pols/DG

Nachttrein voor uitgaanspubliek blijft en gaat doorrijden naar Winterswijk

DOETINCHEM - Het experiment met een nachttrein tussen de stations van Arnhem en Doetinchem in de nacht van zaterdag op zondag krijgt een vaste plek in de dienstregeling van Arriva. De trein vertrekt om 04.30 uur vanaf het station in Arnhem en rijdt zelfs door tot en met Winterswijk. Daarmee gaat een grote wens van stappubliek in de oostelijke Achterhoek in vervulling.

De nieuwe dienstregeling van Arriva gaat op 15 december in.  De provincie moet hier nog goedkeuring aan verlenen, maar verwacht wordt dat de dienstregeling wordt overgenomen. Op dit moment kan het Achterhoekse stappubliek vanuit Arnhem op z’n laatst om half 2 ’s nachts de trein naar Doetinchem nemen. Veel te vroeg, vinden veel stappers. Zeker ook omdat de kroegen en uitgaansgelegenheden in Arnhem veel langer open blijven.

De vervoerder heeft daarom van april tot en met juni geëxperimenteerd met de zogenoemde Daybreaker. In de nacht van zaterdag op zondag reden twee treinen voor Achterhoekse stappers, de eerste vertrok om 04.30 uur vanuit Arnhem en de tweede om 05.30 uur, beide naar het station in Doetinchem. Met name de eerste trein bleek een groot succes. De laatste trein bleek een stuk minder in trek. Daarom heeft Arriva besloten die niet mee te nemen in de dienstregeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek