Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Hek geniet van de toer langs de cactussen met uitleg van Anny van der Meer van Cactusoase, terwijl ze wordt begeleid door wethouder Ilse Saris van de gemeente Winterswijk. © DE GELDERLANDER

Nationale Ouderendag: Dat is een middagje honderduit genieten

RUURLO/ WINTERSWIJK –‘Gottegot wat mooi en zo netjes allemaol’. De bijna 100-jarige Lies Hek-te Lindert uit Winterswijk was vanmiddag diep onder de indruk van wat ze allemaal te zien kreeg in de Cactusoase in Ruurlo. De bewoonster van de Vredense Hof werd in het kader van Nationale Ouderendag getrakteerd op een middagje uit en genoot met volle teugen. Want uitstapjes zijn op haar leeftijd een zeldzaamheid.

Ze zwierven gisteren alle kanten uit, de bewoners van verzorgingshuis de Vredense Hof in Winterswijk. Een groep oudere Molukkers keerde na vele jaren terug naar kamp Westerbork, waar ze in 1951 werden opgevangen. Twee dames kozen voor een dagje aan zee, een aantal andere ouderen struinde rond op de Albert Cuyp, twee ouderen stapten in een luchtballon en mevrouw Hek-te Lindert had wel oren naar een dierenpark of andere attractie in de buurt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek