Volledig scherm
© GETTY

Nederlandse en Duitse politie op jacht naar voortvluchtige

WINTERSWIJK - De Duitse politie zette vrijdagavond de achtervolging in op een 18-jarige uit Vreden. Die reed in een Opel Astra waar een kentekenplaat op bevestigd zat die vier maanden geleden ontvreemd was. Dat meldt de politie vandaag.

Een 26-jarige bewoner uit het Duitse Stadtlohn zag rond 18:50 uur bij een tankstation een blauwe Opel Astra, waar, tot zijn grote verbazing, het kenteken op bevestigd was dat vier maanden geleden van hem ontvreemd was. Hij volgde de auto en informeerde de politie.

Achtervolging
De agenten zetten de achtervolging in, toen ze het voertuig op de B70 ontdekten. Het reed in de richting van Oeding, in de richting van de Nederlandse grens. De bestuurder negeerde de stoptekens van de politie en reed met grote snelheid richting Nederland. Tijdens zijn vlucht beschadigde hij een geparkeerde personenwagen, een hekje en reed hij door twee maisvelden. In het tweede maisveld reed de politie hem klem. De bestuurder vluchtte echter te voet. Tijdens de zoektocht naar de voortvluchtige zette de Duitse politie zelfs een helikopter in, maar kon de verdachte niet vinden.

Samenwerking
De Nederlandse politie werd gewaarschuwd en in samenwerking met de Duitse politiehelikopter kon de voortvluchtige vlak over de grens in Nederland in de buurt van Winterswijk gepakt worden. De verdachte is ingerekend op verdenking van diefstal van een kentekenplaat, tanken zonder betalen, ontsnapping na een verkeersdelict en het in gevaar brengen van ander verkeer door zijn gevaarlijke en onverantwoorde rijstijl.

Achterhoek