Volledig scherm
Henri Soepenberg © De Woonplaats

Net begonnen baas Achterhoekse corporatie geschorst

WINTERSWIJK/ AALTEN/ GROENLO - Woningcorporatie De Woonplaats heeft directeur Henri Soepenberg met onmiddellijke ingang geschorst. Doorgaan met Soepenberg, die op 1 september van dit jaar als directeur is begonnen, zou ‘onaanvaardbare en ongewenste gevolgen’ voor het woonbedrijf hebben.

Volgens voorzitter Reinier van Broekhoven is Henri Soepenberg niet ontslagen. ,,Bij schorsing mag de bestuurder zijn taken niet meer uitvoeren, de bevoegdheid om dat te doen is ingetrokken. Hij is niet ontslagen, maar nog wel in dienst van De Woonplaats.”

Visie

In de mededeling van de Raad van Commissarissen wordt aangegeven  dat de visie van directeur Soepenberg ‘op wezenlijke punten’ niet overeenkomt met van de Raad van Commissarissen. 

Van Broekhoven wil dat niet verder toelichten. ,,Ik begrijp de vraag, maar kan hier inhoudelijk verder geen mededelingen over doen. We hebben vrijdag geconstateerd dat onze visies niet met elkaar parallel lopen. Daarna is de heer Soepenberg per direct geschorst.”

Hoofdkantoor

De Woonplaats is een woningcorporatie die 16.000 woningen verhuurt in Winterswijk, Aalten en Groenlo. Het hoofdkantoor staat in Enschede, omdat het woningbezit daar is geconcentreerd. 

De 55-jarige Soepenberg volgde in september directeur Frans Kooiker op, die met pensioen ging. De Woonplaats wordt geleid door een tweehoofdige directie, mededirecteur Marion Wolters heeft de taken van Soepenberg met onmiddellijke ingang overgenomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek