Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Slingeland Ziekenhuis. © Jan Ruland van den Brink

Nieuwe baas moet Achterhoekse ziekenhuizen weer samen brengen

DOETINCHEM - Het bijeenhouden van de twee Achterhoekse ziekenhuizen wordt de belangrijkste opdracht voor de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Santiz. In de vorige week naar huis gestuurde Chrit van Ewijk had de raad van toezicht geen vertrouwen meer, zegt voorzitter Anne Flierman in een interview met De Gelderlander.

 Dat de opgelopen schade van de discussie over de twee Achterhoekse ziekenhuizen SKB en Slingeland groot is, erkent Flierman. ,,Het onderling vertrouwen moet terug en de enorme cultuurverschillen tussen de twee ziekenhuizen moeten worden opgelost. Dat is een belangrijke taak van de nieuwe voorzitter van bestuur. Er zijn krassen en butsen opgelopen. Maar onze professie in het ziekenhuis is wonden helen, dus daar zetten we op in”, vertelt de voorzitter van de raad van toezicht in de kamer waar het naambordje van Chrit van Ewijk nog aan de deur prijkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek