Volledig scherm
PREMIUM
Ondanks de robot zijn er ook nog steeds werknemers bij Winterwarm actief © Jan Ruland van den Brink

Nieuwe, slimme robot van kwart miljoen draait nu al overuren in Winterswijk

WINTERSWIJK/ VARSSEVELD - Winterwarm, fabrikant van luchtverwarmers, groeit dusdanig hard dat het steeds vaker robots aan het werk zet. De Winterswijkse fabrikant heeft de laatste tijd al een miljoen euro gespendeerd aan twee nieuwe exemplaren en overweegt er nog meer in de fabriek te plaatsen. De jongste telg komt uit Varsseveld en maalt niet om een avondje overwerken.

Eigenlijk lijkt het helemaal niet zo moeilijk wat de nieuwe handling-robot bij het Winterswijkse bedrijf Winterwarm doet: een staalplaat oppakken, op een rollerbank leggen en hem na het invetten weer op te pakken om in een vormpers te plaatsen. 

Dan het ‘afsnijverlies’ in een bak gooien, de gebogen vorm uit de pers pakken en die netjes op een stapeltje leggen. En dat zestig, zeventig keer per uur. ,,Niet sneller dan een medewerker van ons het eerder deed”, zegt bedrijfsleider Frans Mul, ,,maar deze draait ’s avonds tot 10 uur door en kan dat in principe 24 uur per dag en 7 dagen per week. Koffie- of lunchpauzes kent-ie niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek