Volledig scherm
Winterswijk nieuwscafé © Theo Kock

Nieuwscafé Winterswijk met boswachter, wijkagent en jonge stapper

WINTERSWIJK - Een boswachter, een wijkagent en een jonge stapper zijn vrijdag 24 mei te gast bij het tweede Winterswijkse Nieuwscafé in sociëteit Het Pakhuys.

Boswachter Bart Jansen van Natuurmonumenten komt in het Nieuwscafé Winterswijk uitleggen waarom er afgelopen winter veel bomen gekapt zijn in de bossen rond Winterswijk. Jan Bart Wilschut, een fervent wandelaar in de bossen van het Rommelgebergte, snapt niet waarom het er zo'n rommeltje is en wil graag uitleg van de boswachter. De discussie spitst zich toe of bomenkap nu wel of niet nodig is in de bossen.

Internet surveillance

Politie-agent Berend Jager, nu nog wijkagent in Winterswijk centrum, kruipt over een maand achter de computer om voortaan op internet te gaan surveilleren. Hij zal er speuren naar boeven en contact onderhouden met het publiek door vragen te beantwoorden op sociale media. De digitale wijkagent is een geheel nieuw fenomeen, dat Jager komt toelichten in het Nieuwscafé.

Nachttrein

Ook het onderwerp 'nachttrein' komt aan de orde. Casper Sonderen is een jongere die graag van de nachttrein uit Arnhem gebruik zou willen maken. Als hij tenminste door zou rijden naar Winterswijk. Nu rijdt de nachttrein van 4.30 uur en 5.30 uur vanuit Arnhem niet verder dan Doetinchem, terwijl ook jongeren uit Aalten en Winterswijk graag willen stappen.

Muzikaal wordt het Nieuwscafé weer omlijst door het duo Elles en Tim.

De presentatie is in handen van Lisanne Halleriet en Tanja Kits.

 Het programma begint om 18.00 en duurt tot 19.00 uur. Inloop in het Pakhuys (achter de Hema) is vanaf 17.30 uur.

Na afloop is er gelegenheid na te praten en te borrelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek