De plek waar het grote zonnepark moet komen. De Vredenseweg loopt schuin van links naar rechts, rechtsboven is het industrieterrein van Vreden te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar het grote zonnepark moet komen. De Vredenseweg loopt schuin van links naar rechts, rechtsboven is het industrieterrein van Vreden te zien. © DG

Omwonenden Masterveld niet blij: ‘Alles gaat dood onder die zonnepanelen’

WINTERSWIJK - De groenzone is te laag, het bodemleven wordt aangetast, onder de zonnepanelen groeit straks helemaal niets, het wordt alleen stoffig. En de plannen zijn steeds aangepast, waardoor bewoners telkens een informatieachterstand hebben.

Dat zijn de belangrijkste grieven van omwonenden van het zonnepark, dat in het Masterveld bij Winterswijk aangelegd moet worden. De gemeente doet bij monde van wethouder Tineke Zomer wel alsof iedereen positief is over een geweldig plan, maar de werkelijkheid is anders, vindt buurtbewoner Martijn Apenhorst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek