Volledig scherm
De betreffende tweet van de wijkagent. © @polwwijkbuiten/ Twitter

'Ontsnapte tbs'er' blijkt uit instelling weggelopen man

WINTERSWIJK - Een man die was weggelopen uit een open instelling is maandag gearresteerd in het ziekenhuis in Winterswijk. Hij is door de politie teruggebracht naar de instelling in Deventer, waar hij wordt behandeld als onderdeel van een strafveroordeling.

Aanvankelijk meldde een wijkagent een 'aanhouding ontsnapte tbs'er' in Winterswijk, maar dit blijkt niet te kloppen. „Het gaat om een man die in de open instelling wordt behandeld aan een stoornis”, zegt een politiewoordvoerder. Hij kan niet zeggen hoe de verwarring is ontstaan.

Akkefietje
De man was na een akkefietje met een medebewoner met de fiets vertrokken uit de instelling in Deventer waar hij was opgenomen. Omdat het een open instelling betreft mag dat, maar de man moet zich later wel weer melden. Omdat hij dat niet deed, kwam hij gesignaleerd te staan en ging de politie naar hem op zoek.

In de loop van maandag meldde hij zich in het ziekenhuis in Winterswijk, waar de politie is gebeld en agenten hem konden aanhouden. Hij is teruggebracht naar de instelling.

Geen verdachte
De man is geen verdachte en omwille van zijn privacy wordt zijn leeftijd en woonplaats niet bekendgemaakt.

Volledig scherm
© Politie

Achterhoek