Volledig scherm
Glasvezelkabels. © DG

Ook Meddo straks aangesloten op glasvezelnet

MEDDO - Ook de ruim 200 woningen en bedrijven in het Winterswijkse kerkdorp Meddo worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van CIF. Meer dan de helft van de adressen reageerde positief op het aanbod, dat door de belangenvereniging werd gedaan.

De aanleg van het netwerk lift mee op het werk in het buitengebied van Winterswijk, dat nog voor de kerstdagen begint. Naast alle woningen en bedrijven in de buurtschappen krijgen ook de bedrijfsterreinen een aansluiting.

Nu ook het kerkdorp Meddo in het netwerk wordt opgenomen heeft Winterswijk in 2017 een volledige dekking.

Actie
De Meddonaren kwamen in actie nadat in de zomer bekend werd dat de minimaal benodigde 50 procent in de rest van het buitengebied van Winterswijk was gehaald. Het kerkdorp liep het risico als enige in de hele gemeente Winterswijk geen aansluiting op het netwerk te krijgen.

Ambassadeurs
In het najaar werd daarom contact opgenomen met kabelbedrijf CIF. Met de inzet van een zevental ambassadeurs werd aan de eigenaars van alle 216 adressen in de bebouwde kom van het dorp de vraag gesteld of ze een breedband-aansluiting wilden. De vraag leverde een positieve respons van 53 procent op.

Lees meer over glasvezel in Meddo in De Gelderlander van maandag 12 december, regio Achterhoek, of in de digitale krant.

Achterhoek