Volledig scherm
De eigenaren van Oonk met plakkaat en bos bloemen. © Gemeente Winterswijk

Oonk Speciaalzaak in Winterswijk ontvangt predicaat Hofleverancier

WINTERSWIJK – Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak aan de Misterstraat in Winterswijk mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Burgemeester Joris Bengevoord overhandigde de oorkonde zondag 21 juli aan de eigenaren Gé en Wilma Oonk.

Oonk Speciaalzaak vierde vorig jaar zijn honderdjarig bestaan. Vanwege dit jubileum heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander besloten het familiebedrijf het predicaat Hofleverancier toe te kennen. Het bedrijf krijgt hiermee het recht om het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren.

Fietsen in de voorkamer

Oonk Speciaalzaak is op 27 mei 1919 opgericht. In dat jaar begon de grootvader van de huidige eigenaar met de verkoop van enkele fietsen en kinderwagens in zijn voorkamer. In de jaren daarna is de zaak diverse malen verhuisd en verbouwd. Sinds 1970 is de familie Oonk eigenaar van het huidige pand aan de Misterstraat 47.

In december 2016 is de fietsenwerkplaats grondig verbouwd. Daarna is de babyafdeling compleet vernieuwd. De herinrichting van de winkel viel mooi samen met de viering van het honderdjarig jubileum. Op 13 april 2018 is de winkel feestelijk heropend.

De laatste keer dat het predicaat Hofleverancier aan een Winterswijks bedrijf werd toegekend was op 31 maart 2019 aan bloemist Timmermans & Mulder aan de Misterstraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek