Volledig scherm
Bij de repetitie van Classic WM. © Jan van den Brink

Opnieuw groot concert van pas 7-jarig klassiek koor in Winterswijk

WINTERSWIJK - De klassieke afdeling van het Winterswijks Muziek Theater (WMT) bestaat nog maar zeven jaar. Toch timmert het koor Classic WM onder leiding van dirigent Emile Engel flink aan de weg.

Dit weekend staat opnieuw een groot concert in theater De Storm op het programma waarin de lichtere operamuziek een centrale rol inneemt. Dat concert met het Winterswijkse theater als thuisbasis is uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor Classic WM. Het koor telt 50 leden uit de Oost-Achterhoek en de Liemers. De zangers en zangeressen zijn via uiteenlopende wegen in het koor terechtgekomen, maar delen de liefde voor de klassieke muziek.

Gastsolisten
Behalve het 50-koppige Achterhoekse koor laten zaterdag in schouwburg De Storm ook twintig gastsolisten van zich horen. Onder hen zijn profs zoals de Duitse tenor Christian Polus. Ook staat met het Van Wassenaer Consort een professioneel begeleidingsorkest het Winterswijkse koor bij. Daarnaast komt de Utrechtse pianist Evert-Jan de Groot naar De Storm. Het concert begint zaterdag om 20.15 uur.

Een interview met drie van de zangstemmen uit het koor in De Gelderlander, editie Achterhoek, van woensdag 16 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Achterhoek