Volledig scherm
Obelink. © Unknown

Oprichter Winterswijkse campinggigant Jan Obelink overleden

WINTERSWIJK - De oprichter van de bekende Winterswijkse campingwinkel Obelink is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden. Vrijetijdsmarkt Obelink werd in 1959 opgericht door Jan Obelink.

Begonnen als eenmanszaak van 100 vierkante meter, is de winkel uitgegroeid tot een zaak met meer dan 72.500 vierkante meter aan oppervlakte. Obelink is nog steeds een familiebedrijf. Directeur Berry Velthuis is getrouwd met Obelinks dochter Edith.

Jan Obelink was tot zeer kort geleden nog betrokken als adviseur bij de zaak. Hij heeft zijn campingwinkel in 60 jaar zien uitgroeien tot een van de grootste vrijetijdsmarkten van Nederland.

Handelsgeest

Door zijn enorme handelsgeest, het slim inspelen op de steeds wisselde trends en een enorme gedrevenheid groeide de zaak tegen de klippen op. Ook het assortiment groeide. Er kwamen kampeerspullen, tuinmeubelen, caravans en tenten bij. Hiervoor was meer en meer ruimte nodig. Dit resulteerde in vele verbouwingen en uitbreidingen aan de Misterweg in Winterswijk.

In 1998 heeft Jan Obelink de dagelijkse leiding overgedragen aan de tweede generatie. Zijn dochters Karin en Edith en schoonzoon Berry Velthuis hebben nu de leiding. Zelf bleef hij tot het laatst toe nauw betrokken bij het bedrijf als adviseur en vraagbaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek