Organisator Vrijheidsfeest Winterswijk betreurt commotie over Wilhelmus

videoWINTERSWIJK - De organisatie van Internationale Viering van de Vrijheid in Winterswijk betreurt de commotie die deze dinsdag ontstond over het niet spelen van het Wilhelmus. Het festival zal nu openen met het volkslied, meldt de Stichting Bevrijdingsconcert in een persbericht.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat het Wilhelmus toch gespeeld zou worden. Maandag vond de organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk het spelen van het volkslied ‘niet gepast bij een internationale viering’, waarbij ook Duitsers aanwezig zijn. Dat leverde verbaasde reacties op.

‘Het uitgangspunt van de “Internationale Viering van de Vrijheid”, is dat het een feest moet zijn voor iedereen', stelt de organisatie. ‘Omdat wij niemand willen kwetsen of teleurstellen hebben wij er voor gekozen om het festival toch om 16:00 uur te openen met het Wilhelmus. Wij hopen op een mooie, feestelijke viering voor iedereen.’

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk neemt op Twitter afstand van soms grove reacties op sociale media. 

Burgemeester Joris Bengevoord (tweede van links) van Winterswijk met de organisatoren van het Bevrijdingsconcert op de recreatieplas Het Hilgelo.
Volledig scherm
Burgemeester Joris Bengevoord (tweede van links) van Winterswijk met de organisatoren van het Bevrijdingsconcert op de recreatieplas Het Hilgelo. © Dolf Ruesink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek