Volledig scherm
PREMIUM
Henri Janssen bij zijn vertrek bij het SKB in Winterswijk in december 2014. Archieffoto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Oud-directeur SKB: ‘Eén Achterhoeks ziekenhuis aan A18 bij Varsseveld nog steeds beste optie’

WINTERSWIJK - ,,Eén Achterhoeks ziekenhuis aan snelweg A18 bij Varsseveld is nog altijd de beste optie voor de regio”, denkt Henri Janssen, tot 1 december 2014 directeur van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. 

Janssen, tegenwoordig bestuurder van Noorderbreedte, een organisatie voor ouderenzorg in Leeuwarden, verbijsterde de Achterhoek in oktober 2010 door in zijn eerste bijdrage op zijn weblog te opperen in te zetten op één ziekenhuis bij Varsseveld. Janssen: ,,Met daarnaast centra in Winterswijk en Doetinchem voor chronische en eenvoudig planbare zorg.”

Doetinchem en Winterswijk waren te klein en uiteindelijk stierf de voorzet - na een aantal publieke bijeenkomsten - een stille dood.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek