Volledig scherm
PREMIUM
De hangplek in de Pelkwijk bij de voormalige Plus-supermarkt. © Jan Ruland van den Brink

Ouderen durven 's avonds de deur niet uit: 'Ik wil niet meer in een gribusbuurt wonen'

WINTERSWIJK  - Hangjongeren en drugdealers verpesten al jaren het woonplezier rond de voormalige Plus-supermarkt in de Pelkwijk in Winterswijk. Ouderen uit de flats eromheen durven 's avonds de deur niet meer uit.

Strijdbaar zegt een 80-jarige bewoonster van een flat aan de de Hakkelerkampstraat: ,,Verhuizen? Ben je gek. Dat is de omgekeerde wereld. Er moet nu echt wat gebeuren. Want ik wíl gewoon niet meer in een gribusbuurt wonen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ingrijpen bij veiligheidsregio noodzakelijk voordat het te laat is’
    PREMIUM

    ‘Ingrijpen bij veilig­heids­re­gio noodzake­lijk voordat het te laat is’

    DIDAM - De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland kampt met een fors tekort van zo’n 4,5 miljoen euro. Daarnaast moet er nog eens jaarlijks tot 2 miljoen euro bij om het niveau van de brandweer op pijl te houden. Aan interim-directeur Diemer Kransen de taak om de veiligheidsregio waar ook de Achterhoek en Montferland bij horen, weer gezond te maken. ,,Om te voorkomen dat alles financieel in elkaar stort, moet dit jaar ingegrepen worden.”

Achterhoek