Volledig scherm
De houtstapel in Meddo van dinsdagavond. © Jan Ruland van den Brink

Paasvuren in Winterswijk gaan door, maar wel onder strikte voorwaarden

WINTERSWIJK - De paasvuren in de gemeente Winterswijk mogen doorgaan. Dat heeft burgemeester Joris Bengevoord besloten na overleg met Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

De gemeente en de brandweer hebben woensdagochtend overleg gevoerd met de organisatie van het Vuurfestival in Meddo. Met de organisatie zijn afspraken gemaakt over extra veiligheidsmaatregelen en de omvang van het paasvuur. Ook andere paasvuren kunnen doorgaan, mits de organisaties zich houden aan de afstandsnormen. 

Medewerkers van het team handhaving van de gemeente controleren of alle paasvuren aan deze voorwaarden voldoen. Mocht het weer veranderen, dan kan de gemeente Winterswijk alsnog besluiten tot een stookverbod.

Bronckhorst

Terwijl de organisaties van enkele grote paasvuren in Bronckhorst nog steeds in onzekerheid verkeren, wordt op andere locaties in de Achterhoek langzaam gestart met het afvoeren van hout, bijvoorbeeld naar gemeentewerven. In Ruurlo wordt daar bijvoorbeeld morgen mee begonnen. 

Volledig scherm
De opbouw van het Vuurfestival in Meddo. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek